Maths Quiz

 Q1 :98 x 63 – 32 x 69 =
Answer :3966

Q2 :98 x 65 – 24 x 6 ÷ 3 =

Answer :6322

Q3 :65 × 589 × 653 - 65 + 36 =


Answer :25000076

Q4 :58 x 65 + 36 ÷ 5 =

Answer :3777.2

Q5 :An accurate clock shows 8 o'clock in the morning. Through how may degrees will the hour hand rotate when the clock shows 2 o'clock in the afternoon?

Answer :180°

Q6 :A boat whose speed in 15 km/hr in still water goes 30 km downstream and comes back in a total of 4 hours 30 minutes. The speed of the stream (in km/hr) is:


Answer :5 km/hr.

Q7:The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

Answer :9.2 m

Q8 :Simplify: (2x - 4) - (6x + 6)

Answer :-2( 2x + 5 )

Q9 :A man's speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man's speed against the current is:

Answer :10 km/hr

Q10 :Simplify: 3x – 5 + 23x – 9


Answer : 2 • (13x - 7)

Post a Comment

0 Comments